Salataların ana yemeğin yanında tadımlık yendiği ve sofrada çeşit olsun dediği dönemler mazide kaldı. Diyet listelerinde sık sık kendine yer bulan salatalar, bol malzemesi ve lezzetiyle sofraların baş köşesini alıyor. Farklı sebze, meyve ve yeşilliklerle hazırlanan bu salataları, damak zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz, salata sosları sayfamızdan salatanıza en çok yakışacak sosu bulabilir, sevdikleriniz için farklı tarifler deneyebilirsiniz. İşte, yemeklerin yanına çok yakışacak 11 değişik salata tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Sirke sarımsak ve su eklenerek pancarlar haşlanır. Daha sonra rendelenir. Ayvalar rendelenir. Tüm malzemeler harmanlanır. Ve kıyılmış ceviz ile servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Orta boy bir kapta zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, 2 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber birleşinceye kadar çırpın. Brüksel lahanasını ekleyin ve tamamen kaplanıncaya kadar fırlatın. Bir saat bekletin ve brüksel lahanalarının iyice soslanması sağlayın. Servis yapmadan önce en az 20 dakika ve 4 saate kadar ara sıra fırlatarak bekletme işlemini yapabilirsiniz. Badem ve nar tohumlarını katın ve servis yapmadan önce tıraşlanmış parmesan ile süsleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Bulgur haşlanır. Ardından tüm malzemeler küçük küçük doğranır havuç rendelenir ve tüm malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler;
Yapılışı: Hindibalar doğranır limon ve tuz ile marine edilerek acısı alınır. Ardından akdeniz kıvırcıkları iri şekilde doğranır ve zeytinyağı koyulmuş ocakta 2 dakika öldürmeden çevrilir ve hızlıca soğutulur. Üzümler ayıklanır. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsakları biberiyeyi ve kavrulmuş çam fıstıklarını birleştirin. Hindiba ve akdeniz kıvırcığını da alın. Ve kalan tüm malzemeleri ekleyerek harmanlayın. Üzerine rende parmesan peynir ile servis edebilirsiniz. Ayrıca bu salata yenilmeden hemen önce yapılmalıdır. Aksi takdirde ısıl işlem gördüğü için çabuk sönebilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Kuskus haşlanır ve soğuk suya alınır. Çeri domatesleri limon tuz ve karabiberle harmanlayın ve üzerine mercanköşk ve biberiye dallarıyla doldurulmuş fırın tepsisine koyun ve 5-10 dakika 180 C de fırınlayın. Ardından sos malzemelerini ayrı bir kapta çırparak hazırlayalım. Sos içerisine domatesleri ve tüm malzemeleri alarak yavaşça karıştırıp servise hazır hale getirelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Büyük bir kapta ıspanak, roka, mandalina, ceviz ve yaban mersinini karıştırın. Orta boy bir kapta sirkesi, portakal suyu, bal, haşhaş tohumu ve hardalı çırpın. Karışana kadar çırparken yağı yavaşça dökün. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosunu salatanın üzerine dökün ve birleştirmek için fırlatın. Üzerine parmesan ve bir tutam deniz tuzu ekleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Karnabaharın üçte birini kabaca rendeleyin ve bir kaseye koyun. Kalan karnabaharı kabaca 3 cm genişliğinde çiçeklere ayırın ve bunları varsa karnabahar yaprakları ve soğanla birlikte ayrı bir kaseye ekleyin. Her şeyi 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı tuzla karıştırın, ardından yarım karnabaharı ve yapraklarını yağlı kağıt kaplı büyük bir fırın tepsisine yayın. Tamamen pişene ve altın rengi kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika kızartın. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavrulmuş sebzeleri 50 ml yağ, rendelenmiş karnabahar ve kalan malzemelerle birlikte ¼ çay kaşığı tuzla birlikte büyük bir kaseye koyun. Sadece birleştirmek için hafifçe fırlatın, ardından bir tabağa aktarın ve servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Mayonez, sirke, dijon hardalı, şeker ve kereviz tohumunu birlikte çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Lahana ve havuçları ekleyin ve iyice birleştirmek için karıştırın. Streç film ile örtün ve servis yapmaya hazır olana kadar buzdolabında saklayın.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri büyük bir kapta karıştırın, ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. Eğer tavuk eti kullanacaksanız, önceden tavuğu haşlayın. Daha sonra küçük küçük doğrayarak salataya ilave edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Büyük bir kapta domates, salatalık, zeytin ve kırmızı soğanı karıştırın. Yavaşça beyaz peynir ekleyin. Küçük bir kapta sosu yapın: Sirke, limon suyu ve kekiği karıştırın ve tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırmak için çırparak yavaşça zeytinyağı ekleyin. Salata üzerine dökün ve yavaşça karıştırın.
Malzemeler;
Yapılışı: Büyük bir kapta limon suyunu hardalla çırpın. Çırparken, pansuman birleşene kadar yağı yavaşça dökün. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrı bir tavada küp doğranmış tavukları soteleyin ve soğutun. Sosu ile birlikte kaseye ıspanak, tavuk, çilek, yarım fincan ceviz ve soğanı ekleyin ve karıştırmak için fırlatın. Salatayı tabaklara koyun ve üzerine kalan cevizler ve peyniri ekleyin.
Şunlara da göz atın;