Ev yapımı kurabiyeleriniz genellikle biraz fazla düz veya düzensiz mi pişiyor? Birçok ev fırıncısının karşılaştığı yaygın bir sorundur. Ancak mükemmel şekilde yuvarlatılmış, eşit şekilde pişmiş kurabiyelerin çözümü biraz beklenmedik. Cevap, tipik olarak sebzeleri haşlamak veya yumurtaları kaynatmakla ilişkilendirilen bir teknikte yatıyor: buz banyosu.
Pişirme meraklıları için doğru hamur sıcaklığını korumak çok önemlidir. Kurabiye hamurunuz çok ısınırsa, pişirme sırasında çok fazla yayılabilir ve ince, yassı kurabiyelere yol açabilir. Buzdolabına koymamanız gereken bazı kurabiye hamuru türleri olsa da, bazı hamurların çok fazla yayılmasını önlemenin anahtarı, yağı daha uzun süre soğuk tutmaktır. Hamur soğuduğunda yağlar katılaşır. Bu, kurabiyeler pişmeye başladığında, artık katı olan yağların erimesinin daha uzun süreceği, yayılmayı sınırlayacağı ve hamurun şeklini koruyacağı anlamına gelir. Sonuç, güzel bir altın-kahverengi renge sahip daha kalın, daha çiğnenebilir bir kurabiyedir.
Bazıları kurabiye hamurunu soğutmayı önerebilir, buz banyosu tekniğini kullanarak aynı sonuçları daha hızlı elde edebilirsiniz. İyi kurabiyelerinizi harika kurabiyelere dönüştüren, her fırıncının kullanabileceği profesyonel bir tekniktir.
Kurabiye hamurunuzu mükemmelleştirmek için bir buz banyosu kullanmak iyi bir tercih olabilir. Bir büyük kase ya da kızartma tavası hazırlayarak başlayabilirsiniz. Buzla doldurun ve buz yüzene kadar suyla doldurun. Ardından, kurabiye hamurunuzu hava geçirmez, kapalı bir torbaya koyun ve düzleştirin. Hamur suyla ne kadar çok temas ederse o kadar çabuk soğur. Torbayı buz banyosuna sokun ve buzlu suyun mümkün olduğu kadar üzerini kaplamasını sağlayın. Buz banyosuna sığması için hamurunuzu daha küçük bir kaseye de koyabilirsiniz. Sadece biraz su bile kurabiyelerinizin yapısını değiştirebileceğinden buzlu suyun kaseye girmemesine dikkat edin.
Hamurunuzu bir kaseye koyduysanız, eşit şekilde soğumasını sağlamak için ara sıra karıştırın. Hamurun yeterince soğuması 15 ila 20 dakika sürmelidir. Hamur iyice soğuduktan sonra fırın tepsisine alın ve tarifinize göre pişirin. Hamurunuzu fırın tepsisine yerleştirmek için hızlı davranın. Sıcak eller veya sıcak bir mutfak hamuru yumuşatabilir, bu nedenle hala soğukken fırına sokmayı hedefleyin. Toplu pişirme için, hamuru buz banyosunda tutun veya partiler arasında buzdolabında saklayın.
Şunlara da göz atın;