Chia tohumlu puding, yapması kolay, besleyici bir pudingdir; bir şey pişirmek zorunda olmadan kolayca hazırlanır. Temel malzemeleri birkaç dakika içinde bir araya getirin, ardından pudingin dokusunu geliştirmek için karışımı birkaç saat veya gece boyunca bekletin. Sonsuz varyasyonlar yaratmak için sevdiğiniz aromaları veya malzemeleri ekleyin!
Malzemelerimiz;
(Sade puding)
Malzemeler:
Yapılışı: Sütü ve chia tozunu bir kasede hafifçe karıştırın. Yaklaşık 30 dakika, chialar şişip yumuşayıncaya dek bekletin. 2 Kalan bütün malzemelerle birlikte yüksek hızda tohumlar, hurma ve süt iyice birbirine geçinceye dek blender’dan geçirin. Tadına bakın, gerekirse hurmasını ya da kakaosunu artırın. Kaselere bölüştürün ve en az 1-2 saat, mümkünse 1 gün buzdolabında dinlendirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Chia tohumlarını kapaklı ve geniş bir kaseye alın. Üzerine süt ve vanilyayı ekleyip karıştırıp buzdolabına kaldırın.Ara sıra karıştırdığınız sütlü chia tohumlarını soğuması ve jel formunu alması için ortalama 3-4 saat aralığında buzdolabında bekletin. Dilimlenmiş ananasları küp küp doğrayın. Yula?ı bisküvileri ezip ince çekilmiş fındık içiyle karıştırın. Servis kaselerine bisküvili karışımı paylaştırın. Üzerlerini buzdolabında beklettiğiniz chia pudingi ile örtün. Ananas küplerini de ekleyerek bekletmeden soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Üzeri için;
Yapılışı: Chia tohumlarını geniş bir kaseye alın. Üzerine süt, bal ve tarçını ilave edip karıştırın. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığında 2 saat bekletin. Chia tohumları jelleşmeye başlayıp puding kıvam aldığında kabuğunu soyup rendelediğiniz elmaları ilave edin ve buzdolabına alın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerini küçük küp doğradığınız elmalar ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Üzeri için;
Yapılışı: Chia tohumlarını geniş bir kaseye alın. Üzerine süt, bal ve tarçını ilave edip karıştırın. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığında iki saat bekletin. Chia tohumları jelleşmeye başlayıp puding kıvam aldığında buzdolabına alın, bir gece bekletin. Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı: İlk olarak hindistan cevizi sütü, avokado ve matcha çayı tozunu blender’da yüksek devirde karıştırın. Ardından orta büyüklükte bir kaseye alıp içine bal ve chia tohumlarını ekleyip karıştırın. Ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Yarım saat sonra çıkarıp tekrar karıştırın, küçük bardaklara paylaştırıp buzdolabına koyun. En az 2 saat daha bekletip mevsim meyveleri ile süsleyip tüketin. Avakado ve chia tohumlu pudingi, çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;