Bulaşık makinesi filtresi, makinenin alt kısmında bulunur. Suyu ve yiyecek artıklarını yakalamak için kullanılan bu filtre, makinenize yabancı cisimlerin kaçmasını önleyerek performansını korur. Özellikle ön yıkama yapmadan bulaşıkları makineye yerleştiriyorsanız, filtreyi daha sık temizlemeniz gerekebilir. Filtreyi tam olarak hangi sıklıkla temizleyeceğinize karar veremiyorsanız, aşağıdaki belirtileri kontrol edin. Eğer bu işaretler varsa, makine filtresini hiç beklemeden temizleyin.
Eğer bulaşık makinesinin kapağını açtığınızda kötü bir kokuyla karşılaşıyorsanız, filtrede yiyecek artıkları birikmiş olabilir. Yiyecek artıkları zamanla bakteri ve küf üretmeye başlar. Bu da makinenin içinde istenmeyen kokulara sebep olur.
Bulaşıklar yüksek sıcaklıkta yıkamanıza rağmen kirli çıkıyorsa, filtre tıkanmış olabilir. Bu da makinenin performansını doğal olarak düşürür. Bu yüzden hemen filtreyi kontrol edip temizleyin.
Makineyi çalıştırdıktan sonra altta su birikiyorsa, filtre kirli ve tıkalı olabilir. Bu da drenaj sorunlarına yol açar ve su makinede birikir. Bu yüzden filtreyi çıkarıp temizlemek, tıkanıklıkların açılmasına yardımcı olabilir.
Bulaşık makinesi filtresi kirlendiğinde, yıkama döngülerinin daha uzun olduğunu fark edebilirsiniz. Makine, çok daha fazla çalışarak bulaşıkları temizlemeye çalışır. Bu da enerji ve su israfına yol açar.
Bulaşık makinesi filtresi düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Eğer makine çok yoğun bir şekilde çalışıyorsa, ayda bir kez filtreyi çıkarıp fırçalamanız ve sabunla temizlemeniz gerekir. Eğer çok sık çalışmıyorsa, 2 ayda bir filtre temizliğini yapabilirsiniz. Filtrenin tıkanıp tıkanmadığını anlamak için üzerine su dökün. Eğer su doğrudan gidiyorsa, filtre temiz demektir. Eğer su, kenarlarda birikiyorsa, filtrede tıkanıklıklar olduğunu anlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;