Bitkisel sütler son zamanların popüler konularından biri. Bitkisel süt, hayvansal kaynaklı olmayan süt genellikle veganların ve laktoz alerjisi olan bireylerin bir numaralı tercihi olarak önümüze çıkıyor. Bunların dışında lezzeti ve hayvansal süte kıyasla besinsel değerleri sebebiyle tercih edilebiliyor. Genellikle kuruyemişlerden elde edilen bitkisel sütleri son zamanlarda marketlerde bulmak oldukça kolay, aynı zamanda evde de kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda sizlere 6 farklı bitkisel sütten bahsettik. Bitkisel sütlerin yapım aşamaları ve sağlık faydalarını öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz. İşte, bitkisel sütlerin faydaları;
Hindistan cevizi sütü hindistan cevizinin beyaz etli kısmı ile yapılır. Su ve beyaz et kısmının blenderdan çekilmesi ile elde edilen hindistan cevizi sütünü tatlılarınızda, kahvelerinizde kullanabilirsiniz. Faydaları için okuyabilirsiniz.
Yulaf sütü en yumuşak içimli bitkisel sütlerden biridir. Yulaf ezmesi ile hazırlanır. Genellikle kahveler ile mükemmel uyum sağlar. Sağlık faydaları için yazının detaylarına geçebilirsiniz.
Kaju sütü, kajudan elde edilen bitkisel bir süttür. Kaju sütü ile en sık yapılan tarif genellikle yoğurt ve ayrandır. Sağlık yararları için yazının devamını okuyabilirsiniz.
Fındık sütü, taze fındık ile hazırlanır. Arta kalan posası ile sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Fındık sütü genellikle kakaolu olarak tercih edilir.
Badem sütü en popüler bitkisel sütlerden biridir. Bademin su da bekletilmesi ve ardından su içerisinde öğütülmesi ile elde edilir. Kahve içerisinde ve yulaf lapasında sıklıkla tüketilir.
Soya sütü marketlerde en ulaşılabilir bitkisel süt türüdür. Isı ile birlikte güzel köpürmesinden ötürü genellikle kahveler ile birlikte servis edilir.
Şunlara da göz atın;