Biscotti Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Farklı Biscotti Tarifi

Biscotti nedir, nasıl yapılır? Biscotti hangi ülkenin tarifidir? Biscotti yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte, İtalyan mutfağından 10 nefis biscotti tarifi:
Biscotti Tarifleri: İtalyan Usulü 10 Farklı Biscotti Tarifi
14 Eylül 2023, 10:38

Biscotti, '2 kez pişirilmiş' anlamına gelen bir sözcüktür. İtalyanların sık sık tükettiği bu kurabiye, bademli, fındıklı, karışık meyveli çeşitleriyle sunulur. Hamur önce 180 derecede, ardından 150 derecede fırınlanır. İkinci pişirmeye geçmeden önce hamur ince ince dilimlenir ve ters yüz edilir. Soğuduktan sonra servis edilir. Cam kavanozlarda ağzı kapalı bir şekilde 1 haftaya kadar muhafaza edilebilir. İşte, misafir ağırlarken sunabileceğiniz 10 nefis biscotti tarifi:

  1. Çikolatalı Biscotti

çikolatalı biscotti

Damla çikolata ile tatlandırılan biscotti, çikolata sevenler için en lezzetli tariflerden biridir. Pişen biscottiler, eritilmiş çikolataya batırılarak buzdolabında soğutulur.

  1. Kaju ve Üzümlü Biscotti

kaju ve üzümlü biscotti

Kaju ve kuru üzüm ile zenginleştirilen biscotti, çay saatleri için idealdir. Küçük veya orta boyutlu porsiyonlarda sunulabilir.

  1. Fıstık Ezmeli Vegan Biscotti

fıstık ezmeli vegan biscotti

Vegan menüleri için de bir önerimiz var. Okurumuzdan gelen bu tarif, fıstık ezmesi, yulaf unu ve badem sütü ile hazırlanır. Tamamen bitkisel ürünlerden oluşan vegan biscotti, düşük kalorilidir.

  1. Kakaolu ve Bademli Biscotti

kakaolu ve bademli biscotti

Hazır kek unu, badem ve kakao ile hazırlanan biscotti, 30 dakikalık pişirme sürecinin ardından servis edilir. İsteğe göre farklı yemişler ilave edilebilir.

  1. Zeytinli Taze Baharatlı Biscotti

zeytinli taze baharatlı biscotti

Çayın yanında tuzlu atıştırmalıklar sunmak isteyenleri böyle alalım. Zeytin ve taze kekik ile hazırlanan biscotti, ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Vişneli Biscotti

vişneli biscotti

Vişne ve badem ile hazırlanan vişneli biscotti, ince ince dilimlenir. Soğuduktan sonra servise hazır bir hale getirilir.

  1. Fıstıklı ve Yaban Mersinli Biscotti

fıstıklı ve yaban mersinli biscotti

Kurutulmuş yaban mersini ve tuzsuz antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, kıtır kıtır lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Hafif bir tada sahiptir.

  1. Ayvalı Biscotti

ayvalı biscotti

Ayva ve badem ile hazırlanan ayvalı biscotti, kış aylarında sık sık tercih edilir. Dilimlendikten sonra tekrar fırına verilerek çıtırlaşması sağlanır.

  1. Anasonlu Biscotti

anasonlu biscotti

Yalnızca 6 malzemeden oluşan anasonlu biscotti, 3 cm'lik incelikte kesilir. Tekrar pişirilir ve soğutulduktan sonra servis edilir.

  1. Kahveli ve Cevizli Biscotti

kahveli ve cevizli biscotti

Granül kahve veya hazır kahve ile hazırlanan biscotti, kahve aromasını sevenler için idealdir. İsteğe göre soğuk süt ile birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Crumble tarifleri
  2. Pavlova tarifleri
  3. Kanepe tarifleri
  4. Frambuazlı tarifler
  5. Ballı tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo