Biscotti, '2 kez pişirilmiş' anlamına gelen bir sözcüktür. İtalyanların sık sık tükettiği bu kurabiye, bademli, fındıklı, karışık meyveli çeşitleriyle sunulur. Hamur önce 180 derecede, ardından 150 derecede fırınlanır. İkinci pişirmeye geçmeden önce hamur ince ince dilimlenir ve ters yüz edilir. Soğuduktan sonra servis edilir. Cam kavanozlarda ağzı kapalı bir şekilde 1 haftaya kadar muhafaza edilebilir. İşte, misafir ağırlarken sunabileceğiniz 10 nefis biscotti tarifi:
Damla çikolata ile tatlandırılan biscotti, çikolata sevenler için en lezzetli tariflerden biridir. Pişen biscottiler, eritilmiş çikolataya batırılarak buzdolabında soğutulur.
Kaju ve kuru üzüm ile zenginleştirilen biscotti, çay saatleri için idealdir. Küçük veya orta boyutlu porsiyonlarda sunulabilir.
Vegan menüleri için de bir önerimiz var. Okurumuzdan gelen bu tarif, fıstık ezmesi, yulaf unu ve badem sütü ile hazırlanır. Tamamen bitkisel ürünlerden oluşan vegan biscotti, düşük kalorilidir.
Hazır kek unu, badem ve kakao ile hazırlanan biscotti, 30 dakikalık pişirme sürecinin ardından servis edilir. İsteğe göre farklı yemişler ilave edilebilir.
Çayın yanında tuzlu atıştırmalıklar sunmak isteyenleri böyle alalım. Zeytin ve taze kekik ile hazırlanan biscotti, ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Vişne ve badem ile hazırlanan vişneli biscotti, ince ince dilimlenir. Soğuduktan sonra servise hazır bir hale getirilir.
Kurutulmuş yaban mersini ve tuzsuz antep fıstığı ile hazırlanan bu tarif, kıtır kıtır lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Hafif bir tada sahiptir.
Ayva ve badem ile hazırlanan ayvalı biscotti, kış aylarında sık sık tercih edilir. Dilimlendikten sonra tekrar fırına verilerek çıtırlaşması sağlanır.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan anasonlu biscotti, 3 cm'lik incelikte kesilir. Tekrar pişirilir ve soğutulduktan sonra servis edilir.
Granül kahve veya hazır kahve ile hazırlanan biscotti, kahve aromasını sevenler için idealdir. İsteğe göre soğuk süt ile birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;