Ekmek ve pide Türk mutfağında sık tüketilen besinlerden biridir. Bu sebeple evde fazla pide ve ekmeğiniz bulunabilir. Bayat pide ya da ekmeklerinizi çöpe atmak yerine değerlendirebilirsiniz. Sizlere bayat pide ve ekmekleriniz ile hazırlayabileceğiniz tarifleri derledik. İşte, bayat pide ile ne yapılır:
Yumurtalı ekmek ya da yumurtalı pide, bayat ve taze olmayan ekmek türlerini kullanmanın en lezzetli versiyonudur.
Ekmek ve pideleri kullanmanın bir yolu lezzetli ekmek kıtırları hazırlamaktır. Baharatlar ile harmanlanan, zeytinyağı ile birlilte fırınlanan kruton çorba ve salatalarla tüketilebilir.
Kültür mantarı, dana eti, kırmızı biber, soğan, patataes ile hazırlanan, pide ile lezzetlendirilen bir yemek hazırlamaya ne dersiniz. Yemek olarak ya da ara sıcak olarak tüketebilirsiniz.
Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu olan bayat ekmek pizzası, klasik pizzalardan farklı bir şekilde yapılır. Bayat ekmekler yumurtalı karışıma batırılıp çıtırlaştıktan sonra, üst kısmı zeytin, peynir, domates, mısır gibi malzemelerle doldurulur.
Pideli ve nohutlu tavuk butu bir kere tattığınızda vazgeçemeyeceksiniz. Bu lezzeti ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
Adana'nın yöresel yemekleri arasında yer alan vardabit, ana yemeklerin yanında sunulur. Kuru fasulye, yoğurt ve pide ile hazırlanan bu besin, Adana, Hatay ve Mersin mutfağında sık sık yer alır.
Bayat pide ve ekmeklerinizi kullanarak börek hazırlamaya ne dersiniz? Taze otlu, peynirli pide börek misafir sofralarınıza çok yakışacak.
Lezzetli bir ciğer kavurmasını ekmek üstü yemeğe ne dersiniz? Fırında lezzetini tazeleyerek ekmeğinizin ya da pidenizi lezzetlendirebilirsiniz.
Manisa'nın Akhisar ilçesi ile özdeşleşen bu köfte patentlidir. Köftenin altında lezzetli tereyağlı pide bulunur. Bayat ekmek ya da pidelerinizle kıtır bir taban hazırlayabilirsiniz.
İsrafı önlemek için kendinize lezzetli bir salçalı ekmek hazırlayabilirsiniz. Çorbalarınızın yanında keyifle tüketebilirsiniz
Şunlara da göz atın;