Badem Sütünün Tadı Nasıl Daha İyi Hale Getirilir?

Badem sütü en popüler bitkisel sütlerden biridir. İnek sütünden farklı bir tada sahip olan badem sütüne alışmaya çalışıyorsanız lezzetlendirerek tüketebilirsiniz. İşte, badem sütünün tadı nasıl daha iyi hale getirilir:
Badem Sütünün Tadı Nasıl Daha İyi Hale Getirilir?
06 Eylül 2023, 17:48

Badem sütü, şekeri ve tuzu düşük, kolesterolü olmayan bir süt alternatifidir. İnek sütünden biraz daha incedir ve hafif fındıksı bir tada sahiptir. Badem sütünü marketten satın alabilir veya evde hazırlayabilirsiniz. Pek çok şirket çikolata veya vanilya gibi aromalı badem sütü üretiyor ancak bunların ilave şekeri yüksektir. İnek sütü içmeye alışkınsanız badem sütünün lezzetine alışmakta zorlanabilirsiniz. Badem sütünüze daha iştah açıcı bir lezzet yaratmak istiyorsanız evde tatlandırabilir veya kokulandırabilirsiniz. İşte, badem sütü nasıl daha iyi hale getirilir:

Aromalı Badem Sütü Nasıl Yapılır?

  1. Eğer kendiniz tatlandıracaksanız sade veya şekersiz badem sütü satın alın. Ticari olarak üretilen çikolata veya vanilyalı badem sütünün şeker içeriği genellikle oldukça yüksektir ve porsiyon başına 20 g'dan (1,7 yemek kaşığı) fazla şeker içerir.
  2. Badem sütünü akçaağaç şurubu, bal, agave nektarı veya toz şekerle tatlandırın. Her 4 bardak (0,95 l) şekersiz badem sütü için (12 g veya 14,8 ml) tatlandırıcı. Granüller eriyene kadar iyice karıştırın. İsterseniz daha fazlasını ekleyin.
  3. Tercih ettiğiniz aromaya göre aşağıdaki aromalardan 1 tanesini sütünüze ekleyin. Aşağıdaki ölçülerden başlanarak damak tadına göre tatlandırıcı yapılmalıdır. Badem sütünün tadını tamamen maskelemek veya sadece arttırmak için yeterli aromayı ölçebilirsiniz.

Meyve Aromalı Badem Sütü Nasıl Yapılır?

  1. 4 bardak (0,95 l) şekersiz badem sütünü bir karıştırıcıya dökün.
  2. Şekersiz badem sütüne 2 bardak (yaklaşık 150 ila 300 g) dilimlenmiş meyve ekleyin. Çilek, mango, ahududu, yaban mersini ve şeftali badem sütüne çok yakışır. Eklemeden önce meyvenin çekirdeklerini çıkarın.
  3. 2 ila 4 yemek kaşığı ekleyin. Karışıma (30 ila 50 ml) agave şurubu veya bal ekleyin.
  4. Bir tutam tuz ekleyin, blenderin kapağını kapatın ve 2 dakika boyunca yüksek devirde çalıştırın.
  5. Elde edilen sütü tülbentten geçirip bir kaseye süzün. Bu, meyvedeki tohumları veya posayı çıkaracaktır.
  6. Sütü hava geçirmez kaplarda buzdolabında 3 güne kadar saklayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Badem zehirli midir?
  2. Badem sütünün faydaları nelerdir?
  3. Bademli tarifler
  4. Badem nasıl kavrulur?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo