Armut, Haziran ayında pazar tezgahlarında yerini alan ve Ekim ayına kadar bulunabilen bir meyve çeşididir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan armut, aynı zamanda salatalara tatlı bir aroma katar. Özellikle bol yeşillikli salatalarda tercih edilen bu meyve, salatalara ferahlık katar. 'Yemeklerin yanında ne yapsam?' diye düşünenler için, armutlu salata tarifleri:
Armut, marul, lahana ve ceviz ile hazırlanan bu salata, ballı hardallı sos ile zenginleştirilir. Ara öğünlerde tek başına tüketilebilir.
Armutların ızgarada pişirilip roka, ceviz, nar ve tulum peyniri ile buluşturulmasıyla hazırlanan bu salata, zeytinyağıyla soslanır ve servis edilir.
Patlıcan, sotelenmiş armut ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, yemeklerin yanında sunulabilir. Tatlı ve ekşinin en lezzetli halini denemek için, tarifi defterinize kaydedin.
Küflü peynir, armut ve maskolin salata ile hazırlanan bu salata, düşük kalorisiyle mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir. Özellikle Çin mutfağında yaygın olarak tüketilir.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu salata, rokfor peyniri, armut ve çam fıstığı ile hazırlanır. Akdeniz mutfağında tercih edilen salata çeşitlerinden biridir.
Armut, ıspanak, pikan cevizi ve yaban mersini ile hazırlanan bu salata, keçi peynirli sos eşliğinde servis edilir. Yaz aylarında tercih edilebilir.
Okurumuzdan gelen bu tarif, armut, roka ve mavi peynir ile hazırlanır. Nar ekşisi ve zeytinyağlı sos ile zenginleştirilir.
Şunlara da göz atın;