Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak; yerel ürünlerimize sahip çıkmak, onları geleceğe miras bırakmak istiyoruz , Food Fest’in bu yıl ‘Gelecek Antalya’ mottosuyla gerçekleştirileceğini belirterek, atölyeler, tadım etkinlikleri, yarışmalar, panel, söyleşi ve konserlerle yine yüzbinlerce katılımcıyı ağırlayacağız” dedi.
Dünyanın ve Türkiye’nin farklı kentlerinden birçok ödüllü şefi Antalyalılarla buluşturacak olan Food Fest kapsamında söyleşi, panel, tadım etkinlikleri, konserler ve birbirinden renkli etkinlikler yapılacak. Festivalin her yıl yapılan ve artık gelenekselleşen hasat programı kapsamında ise bu yıl Alanya’da ‘Tropik Meyve Hasadı’ gerçekleştirilecek.
3. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısına festivali düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Alanya Belediye Başkanı Tarık Özçelik, ünlü şef Danilo Zanna, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Gastronomi Yatırımcıları Derneği Başkanı Zeki Özen, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Erkan Yağcı, Food Fest İçerik Direktörü Gökmen Sözen, ünlü şef Mehmet Akdağ ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festival, Akdeniz'in bereketli topraklarından çıkan lezzetleri, yerel üreticilerimizi ve dünya mutfağından seçkin şefleri bir araya getirerek gastronomi dünyasında önemli bir buluşma noktası olacak” dedi.
Muhittin Böcek konuşmasında şunları söyledi: “ Antalya’nın 700 bin yatak kapasitesi, nitelikli otelleri, hizmet kalitesi, eşsiz doğası, dünyaca ünlü mavi bayraklı plajları, ören yerleri, tarihi ve kültürel değerleri ile turizmin başkenti konumunda olduğunun altını çizerek, aynı zamanda tarımın başkenti olarak ülkemizin örtü altı tarımının yarısını karşılayan Antalya’mız, yerel mahsulleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve tescil edilmiş 18 coğrafi işaretli ürünü ile turizm, tarım ve ekonomimiz için büyük bir değer yaratıyor. Festivalimizin çıkış noktası ve ana hedefi, yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmak. Bu görevin bize verdiği sorumluluk bilinciyle ‘Antalya’dan Dünyaya’ mottosuyla başlattığımız Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin bu yıl üçüncüsünü ‘Gelecek Antalya’ mottosuyla gerçekleştiriyoruz. Festivalimiz; Antalya’nın saklı kalmış lezzetlerinin, yerel ürünlerinin, otel, restoran gibi işletmelerin menülerinde yer almasına katkı sağlayacak. Coğrafi işaret alan yöresel ürünlerimizi, festivale katılan çok değerli yerli ve yabancı ödüllü şefler aracılığıyla uluslararası arenada daha üst seviyeye taşıyacağız”.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Gastronomi Festivali’ne ev sahibi olarak, dünyanın ve ülkenin dört bir yanından gelen konukları ağırlama mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor. Festival kapsamında bu yıl Alanya ilçesinde tropikal meyve hasadı 5 Eylül’de gerçekleşecek.
Festival tanıtım toplantısına katılan ünlü şef Danilo Zanna “Burada olmaktan gururluyum” diyerek başladığı konuşmasında, “Antalya’da 3 sezon çalıştım. Türkiye de yolum buradan geçti. Sayın Başkan Muhittin Böcek’in burada çok iyi bir iş yaptığını takip edebildim. Bu festivalin arkasında da büyük bir emek ve iş var. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bu emeği gelecek nesiller de fark edecektir” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Tarık Özçelik, “Turizm ve tarımda zirvede kalabilmek adına Başkanımız önderliğinde çok çalışmalıyız. Sürdürebilirliği devam ettirebilmeyiz ki hep Antalya zirvede kalabilsin” derken, TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı ise “Dünyada en fazla ziyaretçi kabul eden 10 şehir arasında Antalya ve bu konuda da bilinirliği artsa da rekabet de artıyor. Deniz kum güneşin yanı sıra mutfak zenginliğinin de öne çıkarılması çok değerli. Food Fest, iç pazara hitap eden festival olarak başlasa da artık şu anda dünyaya hitap ediyor. Bu çok önemli” ifadelerini kullandı.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu da, turizmin çeşitlendirilmesi adına bu tür festivallerin çok önemli olduğunu belirterek “Turizm pazarlamasında da gastronomi çok önemli. Dünyanın en güzel coğrafyasındayız. Bu festival ile, yabancı turist Antalya’ya özgü mutfağı görüyor” dedi. ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman; Turistler bir yeri tercih ederken % 88 mutfağına da bakarak tercih ediyor. Bu nedenle Food Fest’i çok önemli buluyor ve destekliyoruz. ” ifadelerini kullandı.
Antalya Gastronomi Yatırımcıları Derneği Başkanı Zeki Özen de “Başlamak önemli ama devam ettirmek daha önemli. Hedefimiz Antalya gastronomi dünyasını bir sonraki nesle, yarınlara taşımak” dedi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere de “Antalya’mızın kendine has yemek ve kültürünü dünyaya açıyoruz. Gastronomi Festivali yöremizin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için gerçekten önemli. Bu tarz tüm etkinliklerde her zaman yer almaya çalışıyoruz ve destek veriyoruz” diye konuştu.
ATB Başkanı Ali Çandır da “Türkiye’nin dünya ortalamasının üstünde olduğu iki konu var. Turizm ve tarım. Bunlarda da Antalya zirvede yer alıyor. 619’un üzerinde coğrafi işaretli ürünümüz var. Coğrafi işaret meselesi, memleket meselesi. Antalya’da herkesin bu festivali ziyaret etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Festivalin İçerik Direktörü Gökmen Sözen de amaçlarının Antalya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerin, yurt içinde ve yurt dışında çoğalarak artması, sürdürülebilir turizm ve tarıma katkı sağlayarak Antalya’nın dünya standartlarında bir gastronomi şehri olarak markalaşması olduğunu açıkladı.
Gastronomi yazarı gazeteci Faruk Şüyun, Reha Tartıcı, Ayfer Yavi ve Şennur Enginler, Yalçın Bayer gibi önemli isimler de basın toplantısına katılım gösterdi.
FoodFest Antalya, gerçekleştiği ilk yıldan bu yana Uluslararası kimliği ile Gault & Millau şapkalı ve Michelin yıldızlı yerli ve yabancı şefleri ağırlamaya devam ediyor. FoodFest Antalya bu sene Juanjo López, Oswaldo Oliva, Tássia Magalhães, Manuel Costardi, Miguel Caño, Chiara Pavan, Alan Geaam, Ali Ghizawi ve Fabrizio Fiorani gibi önemli yabancı şeflere ev sahipliği yapacak.
Türkiye’nin MasterChef’leri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna; Arda Türkmen, Ömür Akkor gibi TV dünyasında da önemli bir yere sahip olan şefler gastronomi severler ve hayranları ile buluşmak için FoodFest Antalya’da yerlerini alacak.
STK’lar, yatırımcılar; gastronomi sektörünün önemli isimleri; Vedat Başaran, Claudio Chinali, Soner Kesgin, Ertan Korkmaz, Ahmet Kır, Savaş Aydemir gibi Local Chef Yarışmasında jüri olarak yer alacak. Türkiye’nin önemli şefleri; Dilara Koçak, Memet Özer, Cüneyt Asan, Asuman Kerkez, Özge Şahin, Eyüp Kemal Sevinç, Rafet İnce, Türev Uludağ, Uğur Volkan Uysal, Oğuz Yenihayat, Serhat Doğramacı gibi ünlü şefler ve simalar FoodFest Antalya sahnesine renk katacak.
ANTALYA, herkesi 6-8 Eylül tarihleri arasında, Antalya Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleşecek bu büyük lezzet şölenine davet ediyor.