Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis ana yemek tarifleri mi arıyorsunuz?
Et, balık ve sebze ile hazırlayabileceğiniz pratik tarifler ile siz de yeteneklerinizi konuşturabilirsiniz. Püf noktaları ve servis önerileriyle sunulan pratik yemek tarifleri sayesinde yeni tatlar keşfetmeye hazır olun. Türk mutfağında büyük bir yer edinmiş ana yemekler ile sevdikleriniz için farklı menüler hazırlayabilirsiniz. Düşük kalorili tarifleri diyet listenize eklemeyi unutmayın. Öğle ve akşam öğünlerinde, kalabalık sofralarda ve özel günlerde sunabileceğiniz ana yemek tariflerine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
15 Nefis Ana Yemek Tarifi!
Her zevke hitap eden anne köftesini yaklaşık 30 dakika da hazırlayabilirsiniz. Fırında veya tavada pişirebileceğiniz pratik köftelerin bir porsiyonu, ortalama 200 kaloridir.
Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan patlıcan musakka, Balkan ve Orta Doğu ülkelerinde de tüketilir. Bir porsiyonu ortalama 60 kalori olan musakkayı; patates, kabak ve karnabahar ile zenginleştirebilirsiniz.
Ana malzemeleri et ve patlıcan olan Ali Nazik, Gaziantep yöresinin meşhur yemeklerinden biridir. Videolu anlatımıyla sunulan yoğurtlu Ali Nazik yemeğini, ortalama 50 dakika da hazırlayabilirsiniz.
Zengin besin değerleri ile sunulan türlü yemeğinin ana malzemeleri; patlıcan, fasulye, patates ve domatestir. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan etli türlü yemeği, Türk ve Azeri mutfaklarında en fazla tüketilen sulu yemekler arasındadır.
Yüksek proteinli fırında tavuk yemeği, ortalama 210 kaloridir. Özel günlerin klasik tarifleri arasında yer alan fırında tavuğu; köri sosu ve farklı baharatlarla harmanlayarak yeni tatlar deneyebilirsiniz.
Türk mutfağında özel bir yere sahip olan kuru fasulye, genellikle pilav, cacık ve turşu ile sunulur. İçeriğinde kalsiyum, protein ve potasyum mineralleri barındıran kuru fasulyeyi, sade ve etli bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Karadeniz mutfağının favori yemekleri arasında yer alan hamsi buğulamayı ortalama 40 dakika da hazırlayabilirsiniz. Porsiyonu 80 kalori olan hamsi buğulamayı fırında veya tavada pişirebilirsiniz.
Ana malzemeleri et, patates ve domates olan etli güveç yemeği, yaklaşık 50 dakika da hazırlanır. Genellikle dana eti ya da kuzu eti kullanılır. Protein ve demir bakımından zengin bir yemektir.
Bodrum ile özdeşleşen çökertme kebabı, koyun, kuzu veya dana eti ile hazırlanır. Yüksek proteinli çökertme kebabının porsiyonu ortalama 150 kaloridir. Şık bir sunum elde etmek için patates, yoğurt ve domates sosu kullanmayı unutmayın.
Zeytinyağlılar denildiğinde ilk akla gelen biber dolması, Osmanlı'dan günümüze miras kalmıştır. İsteğe göre sade veya kıymalı olarak sunulur. Biber dolmasını tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz.
Domates sosu ile birlikte servis edilen İzmir köfte, yaklaşık 45 dakika da hazırlanır. Porsiyonu 105 kalori olan bu yemek, Yunan mutfaklarında da yer alır. İsteğe göre tencere de pişirilerek sulu yemek olarak sunulabilir.
Ana malzemeleri patlıcan, soğan ve sarımsak olan imam bayıldının porsiyonu yaklaşık 45 kaloridir. Zeytinyağlı yemekler arasında yer alan imam bayıldı, kıyma ve kuşbaşı et ile zenginleştirilebilir.
Yeşil kabak ile hazırlanan fırında mücver, ortalama 65 kaloridir. Mineral bakımından zengin olan bu yemeği, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Hazırlanışı yaklaşık 40 dakika süren iç bakla yemeğini, havuç ve dereotu gibi malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinen zeytinyağlı iç baklayı diyet listesine de ekleyebilirsiniz.
Anadolu mutfağında sık sık tüketilen sulu köfte; bulgurlu, pirinçli ve ekşili olarak sunulabilir. Ana malzemeleri kıyma, pirinç ve soğan olan sulu köftenin porsiyonu ortalama 70 kaloridir.