Masterchef Türkiye'de yarışmacılardan istenen Al beni tiramisu tatlısı, herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Danilo Zanna'nın özel tarifi:
Malzemeler;
Kedi dili: Öncelikle geniş bir kabın içinde şeker, yumurta beyazı ve tuz ekleyip çırpın. Çırpma telini dik bir şekilde tutun. Köpüğün sivri ve dik bir formda olduğundan emin olana kadar çırpmaya devam edin. Yumurta beyazı kabarana kadar çırpıldıktan sonra ayrı bir kapta yumurta sarısını ve şekeri kabarana kadar çırpın. Derin bir kabın içine un ve patates nişastasını eleyip karıştırın. Kabaran yumurta sarısı ile aynı kabın içinde birleştirin. Un ve nişasta karışımını bir spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine 5 cm çapında ve 2 cm yüksekliğinde kedi dili bisküvileri şeklini verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-18 dakika pişirin. Fırından çıkan kedi dillerini 5 cm çapında bir kalıpla kesin. Kesilen kedi dillerini demlenmiş filtre kahvenin içine atın ve iyice ıslatın. Fazla ıslanan kısımlarını sıkarak kahvesini süzün. Dolaba koyarak soğumasını sağlayın.
Mascarpone kreması: Mascarpone kreması için öncelikle şeker ve kremayı kabarıp sertleşene kadar mikserle çırpın. Soğumuş kedi dillerini sunum kabına alın, üzerine yuvarlak uçlu bir sıkma torbası yardımıyla kremanın yarısını yayın. Ufak parçalara bölünmüş çikolatayı kremanın üzerine serpin. İkinci kat kedi dili tabakasını aynı şekilde hazırlayıp yerleştirin. Kedi dillerini 3 kat olacak şekilde hazırladıktan sonra tatlının yanlarını asetat kağıdı ile sarın ve hafifçe bastırarak katları birbirine yapıştırın. Kalan krema ile en üstüne ince bir tabaka mascarpone kreması sürün.
Sabayon sos: Sabayon sosu için bir benmari hazırlayın. Benmari kabının üzerine gelecek şekilde bir kap ayarlayın. Kabın içine yumurta sarısı ve şekeri ekleyin ve çırpmaya başlayarak pişirin. Yumurta sarısı ve şeker iyice karıştıktan sonra bir süzgeç yardımıyla karışımı miksere ekleyin ve çırpın. Karışım ısısını 30 dereceye kadar düşürdükten sonra yavaş yavaş mascarpone kremasını ekleyin ki karışım kesilmesin. Mascarpone kremasını ekledikten sonra kıvamını ayarlamak için süt ekleyin ve pürüzsüz bir sos elde edin. Hazırladığınız tiramisunun üzerine sabayon sosunu yaklaşık 1 parmak kalınlığında dökün ve üzerine kakao serpip servis yapın.
Danilo Zanna