Süzme peynir kremsidir, keskindir, kalorisi düşüktür ve kalsiyum ve proteinle doludur. Bu nedenlerden dolayı, kahvaltıda üzerine taze meyve eklenmiş bir kase tüketebilir veya yumurta, sos ve hatta lazanya tariflerinde alternatif bir malzeme olarak kullanabilirsiniz. Yumuşak peyniri nasıl kullanırsanız kullanın, kabı soyduğunuz anda tazeliğini gösteren saat işlemeye başlar; bu nedenle buzdolabına koyduğunuzda ne kadar dayanacağını bilmek çok önemlidir.
Bir kap süzme peyniri buzdolabında bir haftaya kadar yemek güvenlidir. Ricotta ve brie gibi diğer yumuşak peynirler için de aynı süre geçerlidir. Bir hatırlatma olarak, buzdolabı 4 dereceye veya altına ayarlanmalıdır. Açılmış bir süzme peynir kabını hızlı bir şekilde dondurabilirsiniz. Deneyebilirsiniz ama çözüldükten sonra ayrılacak ve dokusu değişecektir. Ancak tam yağlı süzme peynirle çalışıyorsanız daha iyi donabilir çünkü yağlar kıvamını daha iyi korumaya yardımcı olacaktır.
Açılmış süzme peynirinizin yemeden önce bozulup bozulmadığını anlamak kolaydır. Süzme peynir sulu görünüyorsa veya dokusu farklıysa, muhtemelen yemek artık güvenli değildir. Kötü süzme peynirin daha belirgin belirtileri arasında siyah, gri veya yeşil küf bulunur. Ekşi bir kokuya veya tada sahip olan süzme peynir de paketin üzerindeki son kullanma tarihine rağmen muhtemelen bozulmuştur ve yenilmemelidir.
Tek başına yemekten sıkıldıysanız veya fikriniz kalmadıysa, süzme peyniri bozulmadan önce kullanmanın birçok yolu vardır. Lazanya veya diğer makarna yemekleri gibi geleneksel olarak ricotta peyniri kullanan tariflerde kolay bir değişimdir. Dokunun biraz farklı olacağını unutmayın. Ayrıca kraker veya sebze çubuklarıyla eşleştirilmiş, biraz zeytinyağı veya bal ile çırpılmış süzme peynir sosu da yapabilirsiniz. Arta kalan süzme peynirle daha yaratıcı olmak için yumurta salatası, ev yapımı krep, kremalı guacamole, kiş gibi yumurtalı yemekler ve hatta cheesecake gibi tariflerde deneyin.
Şunlara da göz atın;