5 Tarator Lezzeti ile Sofralarınızı Renklendirin

Tarator, yoğurdun hafifliğini sebzelerin doğallığıyla buluşturan enfes bir meze klasiğidir. Havuçtan pancara, brokoliden patlıcana kadar pek çok farklı sebzeyle hazırlanan bu tarifler, hem gözlere hem damaklara hitap eder. İşte 5 lezzetli ve pratik tarator önerisi.
5 Tarator Lezzeti ile Sofralarınızı Renklendirin
21 Mart 2025, 13:44

Pratik yapımıyla sofraları zenginleştiren tarator çeşitleri, davet menülerinden günlük öğünlere kadar her anın kurtarıcısı olmaya adaydır. Her biri sağlıklı, hafif ve oldukça lezzetli olan bu taratorlarla sofralarınıza hem renk hem de ferahlık katabilirsiniz.

  1. Havuç Tarator

havuç tarator

Malzemeler:

  1. 3-4 adet havuç
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 2-3 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz
  6. Bir avuç ceviz içi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine ceviz serperek servis yapın.

  1. Brokoli Tarator

brokoli tarator

Malzemeler:

  1. 250 gram brokoli
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 2 diş sarımsak
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz
  6. Bir tutam kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Brokoliyi haşlayıp küçük parçalara ayırın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Brokoliyi karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber serpin.

  1. Kabak Tarator

kabak tarator

Malzemeler:

  1. 3 adet kabak
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 2 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Bir avuç dereotu
  6. Tuz

Hazırlanışı:

Kabakları rendeleyip zeytinyağında kavurun ve soğumaya bırakın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Soğuyan kabakları karışıma ekleyin ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.

  1. Patlıcan Tarator

patlıcan tarator

Malzemeler:

  1. 3-4 adet közlenmiş patlıcan
  2. 1 su bardağı süzme yoğurt
  3. 2 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz
  6. Bir avuç ceviz içi

Hazırlanışı:

Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Patlıcanları karışıma ekleyip üzerine ceviz ve zeytinyağı gezdirin.

  1. Pancar Tarator

pancar tarator

Malzemeler:

  1. 2 orta boy pancar
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 2 diş sarımsak
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. Tuz
  6. Bir avuç ceviz veya nane yaprağı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Pancarı haşlayıp rendeleyin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Rendelenmiş pancarı karışıma ekleyin ve üzerine ceviz ya da nane yaprağı serpin.

Şunlara da göz atın:

  1. Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
  2. Avokadoyla Yapılan 6 Nefis Meze Tarifi
  3. Domatesli Meze Tarifleri
  4. Balığın Yanına Ne Gider?
  5. Patlıcanlı Meze Tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo