Pratik yapımıyla sofraları zenginleştiren tarator çeşitleri, davet menülerinden günlük öğünlere kadar her anın kurtarıcısı olmaya adaydır. Her biri sağlıklı, hafif ve oldukça lezzetli olan bu taratorlarla sofralarınıza hem renk hem de ferahlık katabilirsiniz.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine ceviz serperek servis yapın.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Brokoliyi haşlayıp küçük parçalara ayırın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Brokoliyi karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber serpin.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Kabakları rendeleyip zeytinyağında kavurun ve soğumaya bırakın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Soğuyan kabakları karışıma ekleyin ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup doğrayın. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Patlıcanları karışıma ekleyip üzerine ceviz ve zeytinyağı gezdirin.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Pancarı haşlayıp rendeleyin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Rendelenmiş pancarı karışıma ekleyin ve üzerine ceviz ya da nane yaprağı serpin.
Şunlara da göz atın: