İsmiyle, görünümüyle ve muhteşem lezzetiyle son zamanların en çok beğenilen tatlısı ile karşınızdayız. Tam kıvamında gelin pastası nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık. Bildiğiniz pasta tariflerinden daha farklı bir şekilde sunulan gelin pastası, çay saatlerinin de favorisi. Kabaran keki, süt ile ıslattıktan sonra yoğum muhallebi ile buluşturduk ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Özel günlerde de sunabileceğiniz gelin pastasının farklı çeşitleri de bulunuyor. Bunlar içinden kakaolu gelin pastası, ağlayan gelin pastası, bisküvili gelin pastası ve pişmaniyeli gelin pastası en çok arananlar arasında yer alıyor. Kollarınızı sıvayıp mutfağa geçtiyseniz, işte tatlı krizlerini kolayca gideren 5 leziz gelin pastası tarifi:
Gelin pastası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? diye merak edenler için, ilk olarak klasik tarifimizle başlıyoruz. Sütle ıslatılan keki muhallebi ile buluşturduktan sonra, hindistan cevizi ve fındıkla süslüyoruz. Şık bir sunum elde etmek için, böğürtlen ve çilek dilimleri ekleyebilirsiniz.
Kakaolu Gelin Pastası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
İlk olarak yumurtaları bir kabın içine kırın ve köpürene kadar çırpın. Ardından un, kabartma tozu, vanilya, süt, sıvı yağ ve kakaolu da üzerine ekleyerek mikser ile çırpın. Hazırladığınız kek harcını fırın tepsisine yayın. 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Kek piştiği zaman bir tencerenin içine 1 su bardağı süt ve bir çay bardağı toz şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından soğuyan kekin üzerinde kürdan ile küçük delikler açın ve sütlü şekeri kekin üzerinde dökün. Kek, sütü tamamen çekinceye kadar kenarda bekletin. Kekiniz sütü tamamen çektiğinde, üzerine önceden hazırlanmış muhallebiyi dökün ve yayın. Daha sonra üzerine kakao serpiştirin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. (Dilerseniz, muhallebi yerine krem şanti de kullanabilirsiniz.)
Pişmeyen Bisküvili Gelin Pastası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Kreması için
İlk olarak bisküvi ve cevizleri rondodan geçirip bir kaba alın. Üzerine margarin ekleyin ve karıştırın. Karışımın üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Bisküvili harç uygun kıvama geldiğinde borcama yayın. Krema yapımında peynir, margarin ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri ocağa alın ve pişirin. Karışım fokurdamaya başladığında vanilyaları da üzerine ekleyerek karıştırın. Ardından kremayı ocaktan alın ve margarin ile peyniri ilave edin. Karışımı 2-3 dakika boyunca çırpın. Bisküvili harcın üzerine dilimlenmiş muzları ekleyin. Daha sonra hazırladığınız kremayı, muz dilimlerinin üzerine dökün ve yayın. Pastanın üst kısmını hindistan cevizi ve muz dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Pişmaniyeli Gelin Pastası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Kreması için
Öncelikle şeker ve yumurtayı bir kap içerisinde çırpın. Karışım sarımsı bir renk aldığında diğer kek malzemelerini de üzerine ekleyin ve karıştırın. Kek harcını borcama döküp 170 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Kek pişerken krema için gereken malzemeleri (pişmaniye hariç) bir tencereye koyun ve orta ateşte pişirin. Krema koyu bir kıvam aldığında ocakta bekletin. Kekin üzerinde ufak delikler açarak 2 bardağı sütü üzerine ekleyin. Kek, sütü tamamen emdiğinde üzerine kremayı dökün ve yayın. Hazırladığınız pastayı buzdolabında 2 saat dinlendirin. 2 saatin ardından üzerine kakaolu ve sade pişmaniyeyi yayın ve dilimleyerek servis edin.
Ağlayan Gelin Pastası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
İlk olarak yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Üzerine 4 yemek kaşığı süt, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın. Hazırladığınız harcı dikdörtgen bir kaba dökerek 160 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Kek piştiğinde, 1,5 su bardağı sütü kekin üzerinde gezdirin. Ardından krem şantiyi sütle çırpın. Daha sonra çikolata sosu ya da limonlu pudingi hazırlayın. Kek soğuduğunda üzerine krem şantiyi yayın. Son olarak limonlu pudingi de ekleyerek buzdolabında dinlendirin. (İsteğe göre farklı meyve sosları da kullanabilirsiniz.)