Elmadağ Tiridi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ankara Elmadağ'a özel olan bu yemek kuşbaşı dana eti ile hazırlanır. Dana eti lezzetli sebzeli harç ile buluşur ardından ekmeklerin üzerinde servis edilir. Bu lezzetli yöresel yemeğin yapımı oldukça kolaydır. Elmadağ tiridi için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tarifin detayları ve yapım aşamaları aşağıda.

Elmadağ Tiridi Tarifi İçin

Malzemeler

Elmadağ Tiridi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etler ayrı bir tencerede biraz yağ ile kavurun ardından kapağı kapatarak pişmeye bırakın. (Duruma göre etlerinize su ilavesi yapabilirsiniz.)
  2. Biberleri ve domatesleri küçük yemeklik doğrayın.
  3. Tavaya zeytinyağını alın ve biberleri kavurun.
  4. Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  5. Pişen etleri ilave edin.
  6. Baharatları ve suyu ilave edin 15 dakika pişmeye bırakın.
  7. Tandır ekmeklerini küçük küpler halinde doğrayın.
  8. Tereyağı ve zeytinyağı koyduğunuz tavada ekmeklerinizi kavurun.
  9. Tabağınızın altına ekmekleri koyun ardından üzerine etli karışımı ilave edin.
  10. Sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız ekmek miktarı ekmek büyüklüğünüze göre değişecektir. 
  • Dilerseniz ramazan pidesi ya da sevdiğiniz farklı bir ekmek türünü de bu tarifte kullanabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı
Niğde Tava