Soğani
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soğani Tarifi İçin

Malzemeler

Soğani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.
  2. Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün.
  3. Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın.
  4. Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin.
  5. Sumak suyunu ekleyin. Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Dilerseniz, farklı versiyonu olan soğan dolması tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Dolma Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Yöresel Tarifler Sarma ve Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga