SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Doğu Anadolu Yemekleri
Kurze
Kurze
Güncelleme tarihi:
09 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kurze Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr yağlı koyun kıyması
2 soğan1 kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Hamur malzemesi:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Kurze
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun.
Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın.
Hamur için; unu bir kaba alın. Tuz serpip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin.
Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun. Hamuru küçük bezelere ayırın.
Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın. Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın.
Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın.
Salçayı suyla ezin. Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin. Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Yöresel Tarifler
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Hamur İşi Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Benzer Tarifler
Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga