Köftesir
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Köftesir Tarifi İçin

Malzemeler

Kavurmalı sos için:

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt

Köftesir

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce bulguru tepsiye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin. Azar azar un ve su serperek içli köftenin dış kısmı kıvamında yoğurun.
  2. Malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak avuç içinde şekillendirin.
  3. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Bir tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın.
  4. Kavurmalı sos için; soğanları temizleyip kıyın. Kavurmayı küçük küçük doğrayın.
  5. Tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salça, kavurma ve baharatı ekleyip karıştırın.
  6. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Köfte Tarifleri Farklı Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Gliko
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga