Erzurum'da özellikle eve gelen misafirlere ikram edilen aşotu çorbasının besin değerleri oldukça yüksektir. Maydanozgiller familyasından olan bu besin, antioksidan kaynağı olarak bilinir. Kalp sağlığını korumasının yanı sıra kolesterol ve kan şekerini dengede tutar. Genellikle sebze yemeklerinde veya çorba yapımında kullanılan aşotu; felç, kalp krizi gibi hastalıklara karşı doğal bir savunma sağlar. Bazı yörelerde kişniş adıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, aşotu çorbası tarifine başlayabiliriz.
Siz de ana yemeklerden önce sunmak için yeni ve pratik çorba tarifleri arıyorsanız, uzun süre tokluk hissi veren pirinç çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Köfte için
Aşotu Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Aşotu Çorbası Kaç Kaloridir?
Mineral bakımından zengin olan aşotu çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Kan şekerini düzenlediği için diyabet hastalarının yiyebileceği yemekler arasında yer alır.