Keki için
İç harcı için
Üzeri için
Çay davetleriniz için bu nefis pasta tariflerini listenize eklemeyi unutmayın. Kek için önce yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta şeker eriyip kabarıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Dikdörtgen fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Üzerine kek harcını aktarıp düzleştirin. Soğuk fırına verin. 150 derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Derin bir kaba keki elinizle iyice ufalayın. Üzerine ılındırdığınız sütü gezdirip elinizle yoğurun.
Diğer yanda sos tenceresinde kremayı kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp bitter çikolatayı kırarak ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kek kabına ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra üzerine hindistan cevizi, damla çikolata ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
Malzemeler birbirine karıştıktan sonra üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 30-45 dakika kadar dinlendirin. Tezgaha streç folyo serin. Üzerine buzdolabından çıkardığınız kek harcını dar dikdörtgen şeklinde uzunlamasına yayın. Sararak kalın rulo şeklini verin.
Kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ilave edip eritin. Fırça yardımıyla taban hariç kekin her tarafına sürün. Buzdolabına alıp en az 4-5 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.