Üzümlü Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Üzümlü Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Tbanı için

Üzeri için

Üzümlü Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

20x20 santimlik kare bir kalıbın tabanını yağlayın. Üzerine yağlı kağıt serin. Mutfak robotunda bademleri un haline gelene kadar ezin. Üzerine un, tuz, şeker ve Hindistan cevizini ekleyip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırın. Ardından küp doğradığınız soğuk tereyağı parçalarını ekleyip yine sık aralıklarla çalıştırarak tereyağı parçaları irili ufaklı kum kıvamına gelene kadar devam edin. Yumurtanın sarısını ekledikten sonra robotu son birkaç kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplanmaya başladığı anda robotu durdurup hamuru kalıbına dökün. Bastırarak tepsiye iyice yayın ve buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Cheesecake tabanını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıbı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Küçük bir kaseye 3 yemek kaşığı su ekleyin ve jelatini üzerine serpiştirerek 10 dakika bekletin. Krema, şeker, vanilya ve labne peynirini mikserle çırpın. Hazırladığınız jelatini mikrodalga fırında ya da cezvede 2 yemek kaşığı ısıtılmış krema ile eritin ve krema karışımına ilave edin. Spatula ile karıştırarak soğumuş olan bisküvi tabanının üzerine yayın. Üzüm tanelerini üzerine dizin. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli