Trabzon Hurmalı Mereng
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Trabzon Hurmalı Mereng Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Trabzon Hurmalı Mereng

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla kar gibi olana kadar çırpın. Pudra şekerinin bir bardağını ve toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta vanilya çubuğunun çıkarttığınız çekirdeği, buğday nişastası ve kalan pudra şekerini karıştırın. Bu karışımı yumurta beyazlarına ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Fırın tepsisine bir yağlı kağıt serin ve üzerine 10x18 ölçülerinde iki dikdörtgen çizin. Kağıdı ters çevirip karışımı dikdörtgenlerin içine taşmayacak şekilde bir spatula yardımıyla yayın. Dikdörtgenleri birinin kenarları yüksek ortası hafif çukur, diğerinin ise eşit olacak şekilde olmasına özen gösterin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst pişirme ayarında fanı çalıştırmadan 1 saat 50 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. İç harcı için file bademi yağsız bir tavada hafif kavurun. Kavrulan bademleri ayrı bir sos tenceresine alıp üzerine tereyağı ve kabuğunu soyup iri doğradığınız Trabzon hurmalarını ekleyip karıştırın. Çubuk tarçın ve şekeri ekleyip tüm malzemenin  iyice karışması için tencereyi sallayın. Kremayı ekleyip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp çubuk tarçını çıkartın. Soğuyan bezelerin düz olanını servis tabağına alın üzerine Trabzon hurmalı harcı yayıp diğer parça ile üzerini kapatın. Üzerine tarçın serpip soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Karadeniz Mutfağı Yemekleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Diğer Tarifler Farklı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta