Şeftali Peltesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nişasta ve su karışımıyla hazırlanan pelte, hafif bir tatlıdır. Bebeklere mama olarak da verilebilen peltenin yapımında bu kez pekmez kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Sindirim sorunlarına iyi gelen şeftali, E vitamini bakımından zengindir. Kemik gelişimini de destekler. Peki, şeftali peltesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı şeftali peltesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kakaolu badem püresi ve peynirli brokoli tarifini de deneyin.

Şeftali Peltesi Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Peltesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalinin kabuğunu soyup çekirdeğini temizledikten sonra püre haline getirin ve sos tenceresine aktarın. 
  2. Su ve nişastayı ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. 
  3. Ocaktan alın. Biraz soğuduğunda, isteğe göre pekmez ilave ettikten sonra bebeğinize servis yapın. Afiyet olsun.

Şeftalili Pelte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Şeftalili pelte ek gıdaya başlayan 12 ay ve üzeri bebekler için uygundur.
  2. Bebeğinize pelte vermeden önce mutlaka doktorunuza danışın.
  3. Pelte yapımında toz şeker kullanmayın. Bunun yerine bal veya pekmez ile tatlandırın.
  4. Şeftaliyi püre haline getirmek için çatal ile ezebilir veya mikserden geçirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tahinli ve Pekmezli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Mama Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta