Muzlu Crumble
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıtır kıtır hamur, tarçın kokusu, bol muz ve üzerindeki dondurmayla harika bir tatlı

Muzlu Crumble Tarifi İçin

Malzemeler

Crumble için

Dolgusu için

Üzeri için

Muzlu Crumble

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ceviz hariç diğer malzemeleri orta boy bir kapta birleştirin ve ufalanıncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Cevizleri ekleyip tekrar karıştırın ve buzdolabına alın.
  2. Döküm tava veya bir fırın kabında tereyağını düşük ateşte eritin. Esmer şekeri ekleyin ve yaklaşık 3 dakika eriyene kadar karıştırın. (Tavanın etrafında kayan ıslak görünümlü bir şeker kütlesi haline gelecektir). Tarçını, tuzu ve portakal suyunu ekleyin. Hafif kalınlaşana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.
  3. Muzları 2 parmak genişliğinde doğrayıp yavaşça tavaya ekleyin ve sosla kaplanmasını sağlayın. Tavayı ocaktan alın. Buzdolabında soğuttuğunuz crumble karışımını eşit şekilde muzların üzerine serpin. Tavayı, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyun ve üzeri altın kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis edin.

Dilerseniz, pratik ve lezzetli elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Muzlu Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta