Mandalinalı Cup Cheesecake
Selin Hıdır
438 Tarif       0 Takipçi
Mandalinalı Cup Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mandalinalı Cup Cheesecake Tarifi: Pişirme derdi olmadan, kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlı! Cam kuplarda kat kat lezzet sunan bu Pişmeyen Mandalinalı Katmanlı Cup Cheesecake tarifi, kıtır bisküvi tabanı, hafif ve kremsi cheesecake harcı ve ferahlatıcı mandalina sosuyla tatlı severleri kendine hayran bırakacak. İşte Mandalinalı Cup Cheesecake yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Mandalinalı Altüst Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Mandalinalı Cup Cheesecake kaç kaloridir?

Bir porsiyon Mandalinalı Cup Cheesecake 400 kaloridir.

Mandalinalı Cup Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Bisküvi Katmanı İçin:

Pişmeyen Cheesecake Harcı İçin:

Mandalinalı Sos İçin:

Mandalinalı Cup Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ufalanmış bisküvileri eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
  2. Cam kupların tabanına birer yemek kaşığı bisküvi karışımını koyup kaşıkla bastırarak sıkıştırın.
  3. Labne peyniri ve şekeri bir kaba alıp mikserle çırpın.
  4. Krema, vanilya özütü ve limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  5. Cheesecake harcını bisküvi tabanının üzerine paylaştırın.
  6. Kalan bisküvi karışımını cheesecake harcının üzerine ince bir kat olarak ekleyin.
  7. Kupları en az 2 saat buzdolabında dinlendirin ki kıvam alsın.
  8. Mandalina suyu, şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın.
  9. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  10. Ilındıktan sonra kupların en üstüne dökün.
  11. Üzerini mandalina dilimleriyle süsleyerek soğuk servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Cam kuplarda hazırladığınız cheesecake’i mandalina dilimleri, rendelenmiş mandalina kabuğu veya nane yaprakları ile süsleyerek sunumunuzu daha göz alıcı hale getirebilirsiniz.
  • Mandalina ve beyaz çikolata uyumunu sevenler için, üzerine rendelenmiş beyaz çikolata veya beyaz çikolata sosu gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Üst katmanda kıtırlık sağlamak için ince doğranmış badem, fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
  • Bisküvi tabanını daha lezzetli hale getirmek için kakaolu bisküvi veya yulaflı bisküvi kullanabilirsiniz.
  • Cheesecake’in ferahlatıcı tadına eşlik etmesi için yanında bitki çayı (örneğin papatya veya bergamotlu çay), soğuk mandalina suyu veya sade kahve (Americano, filtre kahve) sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kupların tabanına koyduğunuz bisküvi karışımını kaşık veya bardak tabanı ile iyice bastırarak sıkıştırın ki dağılmasın.
  • Labne peynirini kullanmadan önce fazla suyunu süzdüğünüzden emin olun. Karışımı çırparken fazla hava kabarcığı oluşturmamaya dikkat edin, böylece pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.
  • Sosu sıcakken dökerseniz cheesecake katmanını eritip karıştırabilir. Hafif ılıdıktan sonra yavaşça üzerine ekleyin.
  • Cheesecake harcının kıvam alması için en az 2 saat, tercihen 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Mandalina hafif ekşi bir meyve olduğu için tatlı dengesi açısından şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Sosun içine çok az tereyağı eklemek daha parlak ve akışkan bir kıvam sağlar.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri