Tabanı için
Üzeri için
Kiraz sosu için
Üzeri için
Tabanı için bisküviyi un haline gelinceye kadar rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Erittiğiniz tereyağı ve tarçını ilave edip yoğurun. Harcı 20 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Kalıbı buzluğa alıp iyice soğutun. Üzeri için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın. Soğumuş olan bisküvi tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Kiraz sosunu hazırlamak için kirazların çekirdeklerini ayıklayıp iri parçalar halinde doğrayın ve bir sos tenceresine alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip pişirin. Ocaktan almadan önce mısır nişastasını çok az soğuk su ile inceltip sosa ekleyin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Sos koyulaştıktan sonra kenara alıp soğutun. Soğuyan sosu cheesecake’inizin üzerine döküp birkaç saat buzdolabında bekletin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Cheesecake nasıl yapılır ve lezzetli cheesecake tariflerinin yer aldığı sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.