Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için

Üzeri için

Kiraz sosu için

Üzeri için

Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tabanı için bisküviyi un haline gelinceye kadar rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Erittiğiniz tereyağı ve tarçını ilave edip yoğurun. Harcı 20 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Kalıbı buzluğa alıp iyice soğutun. Üzeri için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın. Soğumuş olan bisküvi tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Kiraz sosunu hazırlamak için kirazların çekirdeklerini ayıklayıp iri parçalar halinde doğrayın ve bir sos tenceresine alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyip pişirin. Ocaktan almadan önce mısır nişastasını çok az soğuk su ile inceltip sosa ekleyin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Sos koyulaştıktan sonra kenara alıp soğutun. Soğuyan sosu cheesecake’inizin üzerine döküp birkaç saat buzdolabında bekletin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Cheesecake nasıl yapılır ve lezzetli cheesecake tariflerinin yer aldığı sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

İncirli crumble
Yaban mersinli chia puding
Yaban mersinli cheesecake
Air Fryer'da şeftali tatlısı
Kestane Reçeli
Cennet Hurması Reçeli