Kayısı Reçelli Ponçik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Reçelli Ponçik Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısı Reçelli Ponçik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu bir yoğurma kabına eleyip tuzu ekleyin ve harmanlayın. İnstant mayayı karışıma ekleyip tekrar harmanlayın. Şeker, ılık süt, oda ısısında bekletilmiş yumurta sarıları ve yumurtaları ekleyip yoğurun. 5 dakika yoğurduktan sonra oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 50 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayıp şekil verin. Hazırladığınız ponçikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 20 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra ortasını yuvarlak küçük kurabiye kalıbıyla açın. Ortasına kayısı reçeli koyun. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Alternatif olarak orman meyveli ponçik tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta