Kayısı Peltesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısı Peltesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kayısı Peltesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kayısı, toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Kalan bir su bardağı suyu, avilyayı ve nişastayı birlikte karıştırıp yavaş yavaş tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Pelteyi servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Üzerini file bademle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çilekli pelte ya da portakal peltesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta