- Pandispanya kekini hazırlamak için; Yumurtaları toz şekerle çırpın. Üzerine un ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Sıvıyağı ekleyip yedirerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru hafif yağlanmış kalp şeklindeki pandispanya kalıbına boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip soğumaya bırakın.
- Şurubu hazırlamak için su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.
- Jelatini ılık suda eritip ılık halde 150 gr kremşantiye ilave edin ve iyice karıştırın. Gıda boyasını ekleyip çırpın.
- Pandispanya kekini keskin bir bıçak yardımıyla enine ikiye kesin. Dilimleri soğuk şurupla ıslatın.
- Alt dilimin üzerine bir kat sade kremşanti sürüp frambuazları yerleştirin ve bir kat daha sade kremşanti sürün.
- Diğer dilimi üzerine kapatın. Pandispanyanın üzerini ve çevresini gıda boyası ile renklendirdiğiniz pembe kremşanti ile kaplayın.
- Kalan sade kremşantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.
Şefin Yorumu :
ALTERNATİF
Bu tarifi hazırlarken kalp şeklinde kalıbınız yoksa kare veya yuvarlak kalıpta pandispanyayı pişirip soğuyunca kalp şeklinde kesebilirsiniz. Pastanın üzerini dilediğiniz şekilde pasta süsleri kullanarak ekore edebilirsiniz.
Afiyet olsun.