Cevizli Üzüm Tatlısı (Pepeçura)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Üzüm Tatlısı (Pepeçura) Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Cevizli Üzüm Tatlısı (Pepeçura)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Üzüm suyunu, şekeri, suyu, nişastayı ve unu bir tencereye alıp, iyice karıştırın. Ocağın üzerine alın, kısık ateşte, sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişirin. Karışım puding kıvamına gelince birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ocaktan alın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.
  2. Üzeri için iri çekilmiş ceviz içini, tarçını ve Hindistan cevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımı servis yapmadan önce tatlıların üzerine paylaştırın.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik pepeçura tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Yöresel Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da Elma Cips
Kaiserschmarrn
Bal kabaklı sufle
Bal Kabaklı Tiramisu
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
Mangolu pasta