Soğuk tereyağı, un, toz şeker ve vanilya esansını kum gibi olana kadar mikserle çırpın.
Yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarıp rengi hafif kahverengi olana kadar pişirin. Fırından alıp
soğumaya bırakın. Kreması için kremayı mikserin yüksek devrinde iyice kabarana
kadar çırpın. Karışımından yarım su bardağı kadar ayırıp buzdolabına koyun. Başka
bir kapta labne peyniri, toz şeker ve yaban mersinini çırpıp kalan kremaya ekleyin.
Jelatinleri buzlu suya atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşayan jelatinleri
benmari usulü eritip ılınması için bir kenara alın. Oda sıcaklığına gelen jelatinleri
kremalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı soğuyan tabanın üzerine döküp
düzleştirin. Cheesecake’inizi dondurucuya yerleştirip en az bir saat bekletin. Servise
sunmadan önce 15-20 dakika dışarıda bekletip kalıptan çıkarın. Üzerine buzdolabında
beklettiğiniz kremadan yayın. Taze yaban mersiniyle süsleyip servis yapın.