- Fırını 160 derecede ısıtın. Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikser yardımıyla iyice kabarana kadar çırpın.
- Süt ve tereyağını sırasıyla ekleyip, düşük ayarda çırpmaya devam edin. Un ile kabartma tozunu ilave edin ve yavaşça karıştırın.
- Fındık tozunu ekleyip, homojen bir karışım elde edene kadar spatula ile karıştırmaya devam edin.
- Elde ettiğiniz karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. Vişneleri istediğiniz şekilde yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
- Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Daha sonra fırından alın ve tel ızgara üzerinde soğutup servis yapın.
- Vişneli ve fındıklı muffinleri, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişneli Fındıklı Muffin Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Muffin harcını hazırlarken toz şekeri sıvı malzemelerle karıştırın. Böylece daha kolay erimesini sağlayabilirsiniz.
- Muffin yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta harcı fazla karıştırmamaktır.
- Tatlınızın pofuduk olmasını istiyorsanız, bir tutam karbonat ekleyebilirsiniz.
- Kalıplarınızı mutlaka tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız harcı eşit miktarda kalıplara dökün.
- Muffinleri pişirdikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Aksi takdirde muffinler soğuduğunda çıkartmak daha zor olacaktır.
1 Porsiyon Vişneli Fındıklı Muffin Kaç Kaloridir?
- Bir adet vişneli fındıklı muffin, yaklaşık 180 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlar halinde tüketilmelidir.
Çay ve kahvenin yanında sunabileceğiniz pratik kek tarifleri arıyorsanız, havuçlu tarçınlı kek tarifine göz atarak sevdiklerinize küçük sürprizler yapabilirsiniz.