Çilekli Tarçınlı Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, hem salatalarda, hem de tatlı yapımında sık sık kullanılır. Sağlık açısından son derece faydalı olan bu besin, kek ve kurabiye gibi hamur işi tariflerde de tercih edilir. Malzemeler hazırsa, Müşerref Kartaler’den yumuşacık ve pratik çilekli tarçınlı kek tarifine geçebiliriz.

Not: Yumurtaları hızlıca oda sıcaklığına getirmek için ılık suda bir kaç dakika tutabilirsiniz.

İçinde çilek olsun da ne olursa olsun diyenler için, çilekli tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Çilekli Tarçınlı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Üzeri için

Çilekli Tarçınlı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilekleri iki eşit parçaya ayırın, Kekin iç kısmında kullanacağınız çilekleri küçük küpler halinde doğrayın. Kekin üst kısmında kullanacağınız çilekleri ise yalnızca ikiye bölün (Nispeten küçük olanları üzeri için ayırın)
  2. Un, kabartma tozu ve tarçını bir kasede karıştırdıktan sonra elekten geçirin.
  3. Yumurta ile şekeri, şeker tamamen eriyip kremsi bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından zeytinyağı ve kefiri ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Kuru malzemeleri ekleyin ve bir spatula ya da tahta kaşık yardımıyla kuru malzemeleri kek harcına karıştırın.
  5. Yağladığınız kalıba kek harcının yarısını dökün. Orta kısma küp doğradığınız çilekleri yerleştirin. Kalan kek harcını da kalıba ekleyip ikiye böldüğünüz çilekleri de üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın.
  6. Sosu için çileği bir çay bardağı şekerle beraber mutfak robotundan geçirin.
  7. Kek ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve sosla birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek