Un Helvalı Hurma Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Deniz Orhun’dan Ramazan için çok özel bir lezzet. Un helvası ve karamel sosla hazırlanan bu tarif, iftardan sonra yiyebileceğiniz tatlılardan biridir. Malzemeler hazırsa, un helvalı hurma tatlısı için detaylara geçebiliriz.

Un Helvalı Hurma Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Un helvası için

Karamel sos için

Un Helvalı Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye süt, karanfil, kabuk tarçın ve şekerin yarısını alarak kaynatın.
  2. Bir tavada tereyağı ile unu kavurun, kalan şekeri de üzerine ekleyin.Unlu karışım kahverengileşince, kaynayan sütü süzerek ve iyice karıştırarak üzerine ekleyin.
  3. Karamel sos için bir tavaya şekeri yavaş yavaş koyarak erimesini, hatta renk almasını sağlayın ancak şekerlenmesine engel olmak için kesinlikle  karıştırmayın. 
  4. Tereyağını küçük parçalar halinde dağıtarak ekleyin ve bir iki damla limon suyunu yine karıştırmadan ilave edin. Tereyağı eriyince yavaşça kremayı ekleyin ve karıştırın.
  5. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
  6. Hazırladığınız helvayı sıkma torbasına alın ve hurmaların içerisine sıkarak hurmaları doldurun.
  7. Son olarak oda sıcaklığına gelmiş olan karamel sosunu helvalı hurmaların üzerine sıkarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide