Umak Helvası
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Umak helvası, Azerbaycan mutfağına özgü bir helva çeşididir. Malzemeleri ve yapım aşamaları ülkemizdeki un helvası ile benzerlik gösterir. Ancak tat bakımından oldukça farklıdır. Yalnızca 4 malzemeden oluşan umak helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Azeri mutfağından narnumru ve lobya çorbası tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Umak Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet için:

Umak Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için var olan malzemeleri tencereye alarak pişirilir. 
  2. Bir kaba un ve tuzu koyun, üzerine yavaşça birkaç kaşık süt ekleyin. Elinizle ovalayın. Unu bir kaba eleyin. Ve iri taneleri ayrı bir kaba alın. 
  3. Tereyağını tavaya alarak eritin, iri parçaları yağa tavaya alarak kavurun. 
  4. Un taneleri kızardığında kalan elenmiş unları ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  5. Renk aldığında şerbeti yavaş yavaş dökerek karıştırın. Servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Lohusa peltesi
Ananaslı limonata
Narlı Fıstıklı Lokum
Bebek badem ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Fındıklı akide