Mozaik Pasta (Lotus Kremalı)
Yasemin özmert Yemek yapmayı ,yedirmeyi,icirmeyi,paylasmayi cok severim
1 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çocukluğumuzun misafir ağırlayan belki lüks denilebilecek tariflerindendi mozaik pasta. Günümüzde belki biraz modernize edilmiş olabilir. Ancak sade haliyle gönlümüze girdi bir kere, pek ihtiyaç duymaz değişime... Lezzetin ötesinde çok düşük maliyetli olması, pratiklikte sınır tanımaması ve dondurucularımızın bir köşesinde çat kapı misafirlere sunulmak üzere bekletilebilmesiyle de belki çok cazipti. Tarif basit, hayal gücünüzle birlikte gösterişli de...denemenizi tavsiye ederim. Deneyenler pek mutlu.

Mozaik Pasta (Lotus Kremalı) Tarifi İçin

Malzemeler

Mozaik Pasta (Lotus Kremalı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bisküvileri kırıyoruz fakat çok un ufak olmamalı. Son yıllarda bazı markalar mozaik pasta için minik petibörler çıkardı. Onları da kullanılabilirsiniz.
  2. Margarin veya  tereyağı eritip içine süt ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırmalısınız. 
  3. Karışıma kakao ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra tüm malzemeler birbirine geçmişse tamamdır. 
  4. Bisküvilere karışımı ekleyin. Karıştırın. Bu aşamada ezilmemesine özen gösterin. 
  5. Bir streç  filme uzun bir silindir seklinde sarabileceğiniz gibi, görseldeki gibi  18 cm'lik bir kalıba yerleştirerek de şekillendirebilirsiniz.
  6. Lotus kremasını kullanmak isterseniz ki tercihtir. Kullanmadan bile lezzeti harikadır. Benmari usulü eriterek ve bir miktar sütle açarak üzerine dökebilirsiniz. 
  7. Dondurucuya atıp dilediğiniz zaman kullanabileceğiniz gibi, minimum 4 saat bekletip de servis edebilirsiniz. Afiyetle, sağlıkla yiyin..

Tarif Kategorileri

Pasta Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka
Şekersiz, Şerbetsiz Künefe