SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Soslu Karnabahar Dilimleri
Soslu Karnabahar Dilimleri
Deniz Aygün
10
Tarif
5
Takipçi
Güncelleme tarihi:
30 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi :
5 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Karnabaharı sadece çocuklara değil, yetişkinlere de sevdirecek bir tarif.
Soslu Karnabahar Dilimleri Tarifi İçin
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı susam yağı
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı barbekü sos
1/2 portakal suyu
Soslu Karnabahar Dilimleri
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Karnabaharın dış yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra, bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.
Sarımsakları eziyoruz ve diğer tüm malzemelerle karıştırıp bir fırça yardımıyla karnabaharların üzerine sürüyoruz.
Soslanmış karnabaharları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Arzu edilirse fırınlarken karnabaharların üzerine susam ya da çörek otu serpilebilir. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Sizden Lezzetler
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Farklı Sebze Yemekleri
Soya Soslu Tarifler
Benzer Tarifler
Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal