Öncelikle soğan ve biberi doğrayıp sıvı yağda bir iki çevirin küçük küçük küp küp doğradığınız tavukları ekleyip bir iki de onunla çevirin.
Daha sonra salçasını ekleyip 2dk kavurun ve rendelediğiniz domatesleri ve sarımsağı da ekleyin.
Baharatları da ekleyin ve biraz su ekleyip tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
Tavuklar piştikten sonra (suyu ne az olacak ne çok) ocaktan alın ve lavaşların içine bu malzemeden koyup biraz kaşar rendesi ekleyip dürüm yapar gibi sarın.
Ve pişireceğiniz kaba sırayla bu dürümleri yan yana dizin.
İç malzemesi bitene kadar bu işleme devam edin.
Sarma işlemi bitince fırına vermeden önce üzerine iç malzemeden kalan suyu (kalmadıysa da salçalı sarımsaklı bir sos yapın) bu dürümlerin üzerine dökün ve en üstüne de rendelenmiş kaşarı serpip önceden ısıtılmış 170° de ki fırına verin.
Üzerindeki kaşarlar tamamen eriyince fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz.😋