Pırasa Mücveri
Hifa Şeyma Turan
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pırasayı zeytinyağlı yemek istemeyenler, sevmeyenler için yapıldı. Un olarak, beyaz un kullanmanızı önermem zaten sebze yiyip lif almak istiyoruz. Tam buğday, siyez, dinkel (kızıl buğday) unu çok güzel seçenekler. 10 dakikada hazırlanıyor 20 dakikada pişiyor. Nefis bir yoğurt sosla sunuyoruz. Döküm tavanız, tepsiniz varsa çok daha güzel pişiyor lezzeti artıyor. Bu haftanın sağlıklı, lezzetli tarifi gelsin o zaman;
Pırasa Mücveri Tarifi İçin

Malzemeler

Pırasa Mücveri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasayı ince ince doğrayın.
  2. Maydanoz ve dereotunu da kıydıktan sonra diğer bütün malzemelerle birlikte derin bir kapta iyice karıştırın.
  3. Pişireceğiniz kabın dibine birkaç damla zeytinyağı dökün ve yayın. 
  4. Üzerine pişirme kağıdını serin ve harcı döküp güzelce kabın her yerine dağıtın.
  5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin üzeri iyice kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirin.
  6. Yanına sarımsaklı bir yoğurt ile servis edin.
  7. İşte oldu. Bon Appetit.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Kızartma Tarifleri Sizden Lezzetler Pırasalı Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal