Patates Kroket
Hifa Şeyma Turan
4 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu tarz şeyleri dışarıda ya da hazır donmuş şekilde alıp yemektense evde yapmayı tercih ediyorum en azından daha sağlıklı oluyor içinde dışında ne var biliyorum. Dış kaplaması için kullandığım galeta ununu artan ekşi mayalı ekmeklerden çektim ve apayrı bir lezzeti oldu gerçekten. Çıtırlığı ve içinin dokusuyla tam herkesin seveceği bir tarif gelsin o zaman;

Patates Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Panesi için:

Patates Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesi kabuğuyla beraber haşla iyice yumuşasın. 
  2. Soğuduktan sonra soy ve derin bir kapta bir patates eziciyle iyice pürüzsüz olana kadar ez.
  3. Üzerine nişasta, un, tuz ve karabiberi ekle iyice özleşene kadar yoğur.
  4. Pane malzemelerini geniş tabaklara ayrı ayrı hazırla. 
  5. Yanına elini ıslatmak için bir kasede su al.
  6. Önce elini hafif ıslat ceviz büyüklüğünde parça al ve ortasını aç bir küp kaşar koy kapat ve yuvarla.
  7. Yuvarladığın patatesi önce una bula sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bula.
  8. Bu aşamada kroketleri 30 dakika buzdolabında dinlendir şekilleri böylece daha düzgün kızarıp bozulmayacak. 
  9. Bir kızartma tenceresine bol yağ koy kroketlerin üzerini geçmeli yağ her yeri eşit pişsin. 
  10. Bütün kroketleri hazırlayıp kızmış yağda kızart. 
  11. Bu şekilde yapıp kızartmadan buzlukta dondurup daha sonra kızartabilirsin. 
  12. İşte oldu. Bon Appetit.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Patatesli Tarifler Sebzeli Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal