Kuşkonmazlı Yaz Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@gurmefoodbox okuyucumuzdan hazırlaması çok kolay ve lezzetli bir salata tarifi ile karşınızdayız. Yapımında havuç, nohut, kabak ve kuşkonmaz kullanılan yaz salatasını, sarımsaklı sos ile tatlandırıyoruz. Yemeklerin yanında sunabileceğiniz yaz salatasının kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerinde de kullanılabilir. Peki, yaz salatası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, yaz salatası yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak girit zeytin salatası ve nefis gavurdağı salatası tariflerini de deneyebilirsiniz.

Kuşkonmazlı Yaz Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Kuşkonmazlı Yaz Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmaz havuç ve kabağı ayrı ayrı olarak buharda pişirin.
  2. Eşit boylarda kestikten sonra servis tabağına alın.
  3. Üzerine haşlanmış nohutları ekleyin.
  4. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve baharatları bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
  5. Güzelce karıştırıp servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Lezzetler Pratik Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal