Kara lahana 💚🥬Bir Karadenizli olarak akışta yerini almazsa olmazdı. Elbette annemin elinden 🥰 Bilen biliyordur ama bilmiyorum belki bende denerim diyenler için tarifi de bırakalım.
👩🍳 Barbunya ve mısır suda haşlanır. Haşlama suyu süzülür. Pişirme yapılacak suya barbunya ve mısır koyulur.
Su kaynama noktasına geldiğinde, ince doğranmış kara lahanalar ve ince doğranmış kuru soğan eklenir.
Yemeğe lezzetini veren iç yağı tencereye koyulur. Tuz, pul biber ve tereyağı ilave edilir. Pişen yemeğe mısır unu eklenir ve iyice karıştırılır. Afiyetle ❤️
İsteğe bağlı olarak mısır unu ile bağlanmadan 'ğuliya' olarak da tüketebilirsiniz.