Ispanak Sapı Yemeği
Özlem önal
4 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tam da ıspanak çıkmışken yapılacak en güzel yemeklerden. Tavsiye ederim, özellikle üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyiniz. 

Ispanak Sapı Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Üstünü süslemek için:

Ispanak Sapı Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı güzelce yıkayın.
  2. Yapraklarını kullanmayacağımız için saplarından ayırıp poşete koyun ve dondurucuya kaldırın.
  3. Ispanağın saplarını 2 parmak eninde doğrayın.
  4. Soğanı doğrayıp yağlarla kavuralım.
  5. Sarımsak ve kıymayı atıp soğanın üzerine ekleyip hepsini kavurun.
  6. Salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Üzerine ıspanakları da tencereye koyup biraz örseleyelim.
  7. Üstüne bulguru ve suyu ekleyip iyice pişene kadar bekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ispanaklı Tarifler Sebze Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Sebze Yemeği Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kıtır kabak cipsi
Vegan Ispanaklı Sufle
Ratatouille
Elma ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı
Kabak Sandal