Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Meltem Ateş
8 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayın ve süzün. Üzerine 150 ml su ekleyerek ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
  2. Salatalık, turp ve kırmızı soğanı incecik dilimleyin. Çeri domatesleri ikiye bölün, avokadoyu ufak parçalar halinde doğrayın.
  3. Amerikan pirinci, haşlanmış nohut, avokado, soğan, turp ve salatalığı bir kaba alın. Üzerine kişniş, tuz, sumak, kimyon, pul biber serpip karıştırın. Nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Avokadolu Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Pirinçli somon köfteleri ve yeşil salata