Patatesli Mayalı Poğaça
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık lezzetli poğaça.👌

Patatesli Mayalı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç Harç İçin:

Üzeri İçin:

Patatesli Mayalı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur İçin: Su, süt, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuz genişçe bir kaba koyulur, elle karıştırılır.
  2. Azar azar un eklenerek hamur yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurun üzeri iyice sarılarak mayalanması için bekletilir. Dilerseniz fırınınızı kısık ayarda biraz ısıtıp kapatarak hamurunuzu fırınınızın içinde  mayalamaya bırakabilirsiniz.
  4. İç Harç İçin: Patatesler küp küp doğranır üzerine tuz eklenerek buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Patatesler sıcakken  kaşık yardımıyla ezilir ve baharatlar eklenir.
  6. Poğaçanın yapımı: Mayalanan hamur biraz daha unlanır ve yoğurulur. Hamur bezelere ayrılır.
  7. Bezeler merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açılır . Hamura sıvı yağ sürülür ,ortasına yayılarak  hazırlanan iç harç koyulur, sarılır, içe doğru katlanarak salyangoz şekli verilir.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Dizme işleminden sonra üzerine yoğurt sürülür, yağ sürülür.(Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz, ben yumurta sevmediğim için yoğurt kullandım).
  9. Susam ve çörekotu serpilir. Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Servis edilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Yulaf Tost
Elmalı Kahvaltı Müslisi
Pırasalı Omlet
Crumpet
Patatesli Açma
Hindi fümeli avokado tost