Şıhıl Mahşi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan şıhıl mahşi, zeytinyağlı kabak dolmasının daha farklı hali. Güneydoğu'da çok sevilen şıhıl mahşi, kabakların oyulup kızartılmasıyla hazırlanıyor. Kabaklar iç harç ile doldurulduktan sonra ise fırına veriliyor. Yoğurtlu sos ile sunulan bu yemek, kalabalık sofraların da favorisi. Peki, şıhıl mahşi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, şıhıl mahşi tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Şıhıl Mahşi Kaç Kalori?

Alternatif olarak kinoalı enginar dolması ve kabak çiçeği dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Şıhıl Mahşi Tarifi İçin

Malzemeler

Şıhıl Mahşi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakların içini kaşıkla çıkarın. İçi boş kabakları ayçiçeği yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile kavurun.
  2. Soğanları küp doğrayıp salça ile birlikte ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
  4. Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve tepsiye dökün.
  5. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kabakları kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Salçalı suya aroma katmak için bir tutam nane serpiştirebilirsiniz.
  • Şıhıl mahşi tarifinde kullanacağınız nohutları, bir gece önceden ıslatın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Hatay Mutfağı Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği