Sebzeli Tavuk Yahni
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Tavuk Yahni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etlerini iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesi yemeklik doğrayın. Kabak, havuç, patlıcan ve patatesi iri küpler halinde doğrayın.
  2. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Piliç etlerini ilave ederek 2-3 dakika soteleyin. Soğan ve sarımsakları ilave edin.
  3. Daha sonra havuçları ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Patatesleri, fasulyeleri ve bezelyeleri ekleyin. Patlıcan ve kabakları birlikte ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
  4. Son olarak domatesleri ilave edip karıştırın. Domatesler yumuşadıktan sonra yemeğin ılık suyu ve baharatları ilave edin.
  5. Kısık ateşte sebzeler ve tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 Dilerseniz, dana veya kuzu eti ile hazırlanabilen soğan yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri Glutensiz Tarifler

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği