- Tavuk etlerini iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesi yemeklik doğrayın. Kabak, havuç, patlıcan ve patatesi iri küpler halinde doğrayın.
- Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Piliç etlerini ilave ederek 2-3 dakika soteleyin. Soğan ve sarımsakları ilave edin.
- Daha sonra havuçları ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Patatesleri, fasulyeleri ve bezelyeleri ekleyin. Patlıcan ve kabakları birlikte ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
- Son olarak domatesleri ilave edip karıştırın. Domatesler yumuşadıktan sonra yemeğin ılık suyu ve baharatları ilave edin.
- Kısık ateşte sebzeler ve tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, dana veya kuzu eti ile hazırlanabilen soğan yahni tarifini de deneyebilirsiniz.