Ratatouille (Ratatuy)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İlk kez Marsilya'da hazırlanan ratatouille, Fransız mutfağından dünyaya yayılan lezzetlerden biridir. Tamamen sebze ile hazırlanan bu yemek, diyet yapanların ve vejetaryenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. İsmi Fransızca 'bulamaç' anlamına gelir. Kızartma, fırınlama veya közleme olarak hazırlanır. İçeriğinde kalsiyum, fosfor, magnezyum ve vitamin barındırdığı için, damar tıkanıklığı riskini düşürmesiyle bilinir. Genellikle ana yemek olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, evinizde Fransız mutfağının esintilerini hissettirecek orijinal ratatuy yapımına başlayabiliriz.

1 Porsiyon Ratatouille Kaç Kaloridir?

Ratatouillenin bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Düşük kalorili sebze yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ratatouillenin farklı bir versiyonu olan türlü tarifine de göz atabilirsiniz.

Ratatouille (Ratatuy) Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Ratatouille için:

Ratatouille (Ratatuy)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Domates ve sarımsağın lezzetini arttırmak için, tarife başlamadan önce közleyin.
  • Sebzeleri kısık ateşte pişirin. Bu sayede daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz patates veya brokoli gibi sevdiğiniz sebzeleri de ilave edebilirsiniz.
  • Sebzeler pişerken, tahta kaşık ile ara sıra karıştırın. Pişip pişmediğini anlamak için, kürdan kullanabilirsiniz.
  • İsteğe göre tencere yerine fırında közlemeyi de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler MasterChef Tarifleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Fransız Mutfağı Vegan Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği