SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Pastırmalı Taze Fasulye Demeti
Pastırmalı Taze Fasulye Demeti
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pastırmalı Taze Fasulye Demeti Tarifi İçin
Malzemeler
300 gr taze fasulye
6 dilim pastırma (yağsız ve çemensiz)
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
Pastırmalı Taze Fasulye Demeti
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Taze fasulyeleri ayıkladıktan sonra uzunlamasına ikiye bölün ve karbonat eklediğiniz suda hafifçe haşlayın.
Derin bir kapta zeytinyağı ve ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp ilave edin. Üzerine hafif haşladığınız taze fasulyeleri ekleyip soteleyin.
Ocaktan almaya yakın taze kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Taze fasulyeleri 6 demete ayırın. Her demeti pastırma ile bağlayın.
Hafif yağladığınız fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika kızartın ve sıcak servis yapın.
Nefis
zeytinyağlı taze fasulye tarifi
ni de notlarınız arasına ekleyin.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pratik Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Fırın Yemekleri
Sebze Tarifleri
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği